De leden van Imagro Groep

Bliek Elektrotechniek B.V.

Elektrotechnische materialen en verlichting

Bliek Elektrotechniek heeft een rijke geschiedenis, het bedrijf werd in 1935 opgericht door de heer Bliek als witgoed en bruingoed groothandel en met een stukje elektrotechniek. In 1995 besloten drie medewerkers het deel elektrotechniek zelfstandig over te nemen. Bliek Elektrotechniek werd opgericht en groeide uit tot de groothandel in elektrotechnische materialen die het nu is. Inmiddels gaan ze richting de 100 jaar oud, maar zijn ze nog helemaal van deze tijd. Dat komt volgens Patrick Klecker door de persoonlijke benadering en ver gaan voor de klant. Patrick: “Omdat we de klanten heel goed kennen, kunnen we goed meedenken. We begrijpen het werk van de installateur en kunnen aan de hand van de tekening beoordelen welk materiaal ze nodig hebben. We bieden dan een plan in de vorm van een offerte, maar denken ook na over alternatieven, buiten de tekening om. We zijn daarmee niet alleen een groothandel maar ook adviseur.”

Elektro Groothandel Frigé

Elektrotechniek en logistiek

Elektro Groothandel Frigé is een volledig zelfstandige groothandel die elektrotechnische materialen verkoopt. Frigé heeft drie verkoopvestigingen van waaruit ze snel kunnen leveren en inspelen op de wensen van installatiebedrijven. Het sleutelwoord is beschikbaarheid, of het nu gaat om kennis, service of producten. Elektro Groothandel Frigé biedt het juiste product, op het juiste moment, op de juiste plaats. Elektro Groothandel Frigé heeft technische adviseurs en productspecialisten in dienst die de klant voorzien van de juiste technische en commerciële ondersteuning.

Elektrogroothandel Eppink B.V.

Uw betrouwbare partner als het gaat om het berekenen, adviseren en uitleveren van elektro- technische projecten.

Elektrogroothandel Eppink B.V. is een elektrotechnische groothandel die haar klanten voorziet van elektrotechnische materialen, verlichting, kastenbouw en nog veel meer. Klanten ofwel partners, want Elektrogroothandel Eppink streeft naar langdurige relaties waarbij ze meer doen en betekenen dan het uitleveren van elektrotechnische projecten. Ze adviseren, berekenen en maken lichtplannen. Elektrogroothandel Eppink is specialist als het gaat om project-verlichting, huis en gebouwen automatisering, elektrotechnische installaties en energiezuinige installaties in alle vormen.

Elektrotechnische Groothandel FDL B.V.

Elektrotechniek, licht, lichtadvies

FDL (For Different Light), is een elektrotechnische- en verlichtingsgroothandel die installatiematerialen direct uit voorraad levert. FDL kent de markt, investeert in het kennisniveau van haar adviseurs en is op de hoogte van de nieuwste elektrotechnische ontwikkelingen en besturingssystemen. FDL heeft ook diepgaande kennis op het gebied van gebouw- huissturen- en lichtmanagementsystemen. FDL deelt die kennis graag en geeft trainingen en workshops.
Licht is een absolute expertise. FDL heeft gecertificeerde (HVK) lichtadviseurs in dienst met jarenlange ervaring die o.a. installateurs, architecten, overheden en projectleiders van lichtadvies voorzien. Desgewenst onderbouwd met lichtontwerpen en berekeningen.

Robri

Elektrotechnische materialen, verlichting

Robri is in 1996 begonnen als eenmanszaak met de verkoop van werkhandschoenen en diamantzaagbladen. In korte tijd kwamen daar kabels en verlichting bij en specialiseerde Robri zich op elektrotechnisch gebied. Van een bedrijf met oorspronkelijk drie medewerkers is de groothandel gegroeid tot inmiddels een team van zeventien. Door de jaren heen is het assortiment steeds verder uitgebreid en de dienstverlening verbeterd. Aan de basis van de groei staat kennis van de klant en de markt.

Salden Elektro B.V.

Elektrotechnische materialen, elektromotoren, verbindingsoplossingen en kabeltechnologie

Salden Elektro bestaat al 75 jaar en is in de jaren veertig opgericht door de gebroeders Salden. Ze begonnen met een reparatie/ revisiewerkplaats voor kleine motoren, zoals wasmachinemotoren. Later werd dit uitgebreid met een werkplaats die gericht was op de binnenscheepvaart. Er werd steeds meer gedaan voor de scheepsbouw en de motoren werden steeds zwaarder. De vraag naar het bouwen van kasten voor die motoren nam toe. Naast de werkplaats kreeg Salden Elektro ook een paneelbouw en service- en installatieafdeling met monteurs en paneelbouwers. Salden groeide. Omdat de installatieafdeling grote voorraden had met technische artikelen als (stekkers, kabels en stopcontacten), besloot Salden uit voorraad te verkopen aan bedrijven in de regio. Een gouden greep, want Salden Elektro wist dankzij haar technische vakmensen veel praktijkervaring en kennis toe te voegen aan hun verkoopactiviteiten. Die technische kennis geeft Salden Elektro nog altijd een voorsprong op anderen. Inmiddels is de elektrotechnische groothandel de grootste tak van het bedrijf. Als groothandel beschikt de onderneming over een groot scala aan technische materialen die direct uit voorraad leverbaar zijn of vanuit de webshop te bestellen. Salden Elektro richt zich voornamelijk op de industrie. Denk aan bedrijven in de automotive sector, de chemische sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Snoeck Electro Groothandels

Elektrotechnische materialen, zonnepanelen, kastenbouw

Snoeck is een zelfstandige groothandel gespecialiseerd in elektrotechnische producten. Er werken vijfenzestig mensen verdeeld over vijf vestigingen. Michel de Mol en Tiemen Suyker vormen de directie. Een bijzonder verhaal want de vaders van beide heren stonden aan de basis van het bedrijf. Snoeck is een onafhankelijk familiebedrijf. Tiemen: “Dat betekent dat er ruimte is om te ontwikkelen. Persoonlijke initiatieven en groei worden gestimuleerd. Michel: “En gaat er iets niet goed, dan staan er vierenzestig man voor je klaar om te helpen. Dat geldt zowel voor klanten als voor ons personeel. We doen het hier samen.” Onafhankelijk houdt ook in dat Snoeck snel kan handelen. Michel: “We voeren grote opdrachten en projecten zelfstandig uit, waardoor we op geen enkele wijze aan flexibiliteit en slagvaardigheid inleveren.” Michel vertelt over Snoeck, en over de bijzondere samenwerking met zijn compagnon Tiemen.

TGH van Triest B.V.

Elektrotechniek, licht, telematica en beveiliging en logistiek

TGH van Triest is een elektrotechnische groothandel gevestigd in Beilen en Groningen. Het assortiment bestaat uit een breed pakket A-merken op het gebied van elektrotechniek, telematica en beveiliging. Wat TGH van Triest onderscheidt is hun toewijding aan klanttevredenheid. We staan bekend om onze korte lijnen en het vermogen om snel te schakelen. Klanten worden niet behandeld als nummers, maar als partners in succes. Het team van TGH van Triest begrijpt dat elk project uniek is, en ze nemen de tijd om te luisteren en advies te geven op maat van behoeften van onze klanten.

Vredenburg Hengelo B.V.

Elektrotechnische Groothandel en Panelenbouw

Vredenburg is een elektrotechnische groothandel met een rijke geschiedenis. Vanuit de kansen die de toenmalige elektrificatie bood werd in juni 1933 de elektrotechnische groothandel Vredenburg opgericht. Het bedrijf maakte een mooie groei door en heeft anno 2023 twee vestigingen in Hengelo waar ruim veertien vakmensen klanten voorzien van kabels, installatiematerialen en verlichting.

Ook nu speelt Vredenburg in op de kansen van de markt. Door de energietransitie en de toename van renovaties is de vraag naar panelenbouw toegenomen. Vredenburg heeft een vestiging panelenbouw in Hengelo waar acht medewerkers panelen op maat ontwerpen en bouwen voor de klant. Er worden panelen gebouwd tot en met 1600 Ampère. Vredenburg is een bedrijf dat vasthoudt aan wat goed is, maar innoveert en ontwikkelt wanneer het kansen ziet. 

Dít is Imagro Groep!

Imagro Groep is een ondernemende groep van zelfstandige elektrotechnische groothandels met hetzelfde DNA. Ieder lid stelt het belang van de groep boven het eigen belang, want we weten: als we onze krachten bundelen, worden we sámen sterker.

 

Landelijke dekking, lokaal ondernemerschap

Het ene lid rijdt vanuit het hoge noorden naar onze ledenvergaderingen, de ander heeft een vestiging meer in het midden van het land. Samen hebben we een landelijke dekking – maar de regionale relatie staat voorop. Lokaal ondernemerschap én lokale service zijn essentieel voor ons succes als dé kennis- en inkooporganisatie voor installerend Nederland.

 

Het beste voor klanten én leveranciers

Al onze leden zijn verder directeur van hun eigen bedrijf. Dat biedt voordelen voor klanten – we zijn ondernemers voor ondernemers – maar óók voor leveranciers. We hebben bijvoorbeeld korte lijnen met elkaar, klanten én leveranciers en kunnen daardoor snel beslissingen nemen. Ook zijn we flexibel en zetten we de wensen van klanten voorop. Altijd. Daardoor krijgen leveranciers via ons regelmatig ‘de krenten uit de pap’: maatwerkopdrachten waarin zij méér dan alleen producten kunnen leveren.