Elektrotechnische Groothandel en Panelenbouw

Vredenburg Hengelo B.V.

Hengelo

De kracht van een familiebedrijf

Vredenburg is een elektrotechnische groothandel met een rijke geschiedenis. Vanuit de kansen die de toenmalige elektrificatie bood werd in juni 1933 de elektrotechnische groothandel Vredenburg opgericht. Het bedrijf maakte een mooie groei door en heeft anno 2023 twee vestigingen in Hengelo waar ruim veertien vakmensen klanten voorzien van kabels, installatiematerialen en verlichting.

Ook nu speelt Vredenburg in op de kansen van de markt. Door de energietransitie en de toename van renovaties is de vraag naar panelenbouw toegenomen. Vredenburg heeft een vestiging panelenbouw in Hengelo waar acht medewerkers panelen op maat ontwerpen en bouwen voor de klant. Er worden panelen gebouwd tot en met 1600 Ampère. Vredenburg is een bedrijf dat vasthoudt aan wat goed is, maar innoveert en ontwikkelt wanneer het kansen ziet. 

Opgericht in
Aantal medewerkers
Locaties

Zijn jullie een familiebedrijf?

Jazeker zijn we een familiebedrijf. Vredenburg is opgericht door de heer J.C. Vredenburg in 1933. In de jaren na de tweede wereldoorlog heeft de heer Vredenburg het bedrijf verkocht aan de familie Ter Stal. In 2014 heb ik het bedrijf overgenomen en ben dus sinds een kleine 20 jaar de eigenaar.

Heb je ook hobby’s Jan?

Naast ons gezin en het bedrijf zijn auto’s en tuinieren mijn hobby’s.

De kracht van een familiebedrijf

Jan van der Lof: We zien veel normen en waarden terug in ons bedrijf die kenmerkend zijn voor familiebedrijven. Dit betekent dat er korte lijnen zijn, waardoor we slagvaardig kunnen handelen.

Ook vinden we het belangrijk om succes te delen. Als het met het bedrijf goed gaat dan profiteren onze medewerkers daar ook van. Aangezien we een familiebedrijf zijn, dus zelfstandig, merken we dat dit zeker geen nadeel is in onze relatie met onze afnemers, aangezien zij ook vaak zelfstandig ondernemers zijn. Je spreekt dus dezelfde taal.

Onderweg naar marketing gedreven

Jan van der Lof: “Samen sta je sterker, dat is ook waarom we, samen met de collega’s, aan de basis stonden van de huidige Imagro Groep. Elkaar helpen, leren van elkaar, kennis delen en gezamenlijk inkopen. Op dit moment staan we met onze groep op een kruispunt. We zien dat zoals we het altijd hebben gedaan niet voldoende meer is om in de toekomst een volwaardige partner te zijn. Imagro Groep zet stappen zetten op het gebied van commercie en marketing en heeft daar professionele bedrijven voor ingehuurd. We willen een inkoopclub worden met een marketing gedreven organisatie die in de elektrotechnische branche haar rol voor leveranciers en afnemers nog beter gaat invullen.

Locatie

Hengelo

Westermaatsweg 1

7556 BW Hengelo

Telefoon: (074) 245 5000
E-mail:

Hengelo

Opaalstraat 10

7556 BW Hengelo

Telefoon: (074) 245 5000
E-mail: