Elektrotechnische materialen, zonnepanelen, kastenbouw

Snoeck Electro Groothandels

Hoogvliet-Rotterdam, Den Haag en Utrecht

En gaat er iets niet goed, dan staan er vierenzestig man voor je klaar om te helpen

Snoeck is een zelfstandige groothandel gespecialiseerd in elektrotechnische producten. Er werken vijfenzestig mensen verdeeld over vijf vestigingen. Michel de Mol en Tiemen Suyker vormen de directie. Een bijzonder verhaal want de vaders van beide heren stonden aan de basis van het bedrijf. Snoeck is een onafhankelijk familiebedrijf. Tiemen: “Dat betekent dat er ruimte is om te ontwikkelen. Persoonlijke initiatieven en groei worden gestimuleerd. Michel: “En gaat er iets niet goed, dan staan er vierenzestig man voor je klaar om te helpen. Dat geldt zowel voor klanten als voor ons personeel. We doen het hier samen.” Onafhankelijk houdt ook in dat Snoeck snel kan handelen. Michel: “We voeren grote opdrachten en projecten zelfstandig uit, waardoor we op geen enkele wijze aan flexibiliteit en slagvaardigheid inleveren.” Michel vertelt over Snoeck, en over de bijzondere samenwerking met zijn compagnon Tiemen.

Opgericht in
Medewerkers
Locaties

Samenwerken met vaders

Op vierentwintigjarige leeftijd stapte Michel bij zijn vader in het bedrijf. Hij verruilde het bankwezen en zijn driedelig pak van de een op de andere dag voor de elektronicawereld en werkhandschoenen. Michel: “Vrijdag zat ik op het hoofdkantoor van ABN AMRO en maandag moest ik pijpen lossen van een vrachtwagen. Ik kon toen nog geen wisselschakelaar van een lamp onderscheiden en moest het vak eerst leren. Ineens mocht ik met mijn vader samenwerken. Dat was vallen en opstaan. We trokken intensief samen op en kregen een sterke band. Het was een prachtige tijd. Michel en Tiemen hadden het voorrecht om binnen Snoeck samen te werken met hun vaders. De vader van Michel en ook de vader van Tiemen zijn twaalf jaar geleden kort achter elkaar overleden. Michel nam toen het deel van zijn vader over en Tiemen het deel van zijn vader. Het begin van een bijzondere samenwerking.

Aan welk inzicht heb je het meest gehad?

“Dat het samenwerken met Tiemen leuker en beter is dan alleen! ”

Net een huwelijk

Michel: “Het is een unieke situatie. En wat nog unieker is, is dat we het nog beter met elkaar kunnen vinden, dan onze vaders vroeger. Het is net een huwelijk, soms is er wel iets, maar we staan altijd voor elkaar klaar. We zijn het vaak eens, maar zijn zeker geen kopieën. We houden wel van een goede discussie, dat houdt elkaar scherp.  Dat verwachten we ook van onze mensen. We willen niet dat mensen uitvoeren wat wij willen maar dat ze opkomen voor hun idealen. In het voordeel van onze klanten. Het is belangrijk om te weten wat een ander wil, en nog belangrijker wat je zelf wilt. Dat moet uitgesproken worden. Tiemen en ik verzamelen graag mensen om ons heen die anders denken en doen. Werken met jaknikkers, werkt veel makkelijker maar daar wordt het bedrijf niet beter van. Ons bedrijf is groot geworden door en dankzij onze kritische en scherpe medewerkers.”

Waar zal je nooit van je leven ja op zeggen?

“De boel te besodemieteren ”

Ultiem samenwerken

Snoeck is inmiddels vijf jaar lid van Imagro Groep. Michel vertegenwoordigt Snoeck. Michel: “Het gaat om samenwerken als groep, om er als groep en later als individueel bedrijf beter van te worden. Het werken aan en vanuit een gezamenlijke database heeft voor ons veel voordelen opgeleverd. Maar ook de signalen die we opvangen over de markt, dankzij de onderlinge contacten, is waardevol.  We houden elkaar scherp. Er is wekelijks wel contact met één of meerdere partners. Ook in de groep stimuleer ik dat mensen zich uitspreken. Dat begint bij mezelf. Dat ik mijn mond houd, komt niet zoveel voor. Dat is niet omdat ik mijn gelijk wil halen of denk dat ik het beter weet. We moeten altijd kritisch zijn en blijven op wat we doen. Ik vind het belangrijk dat Imagro Groep van negen bedrijven die iets samendoen, een groep wordt die nog intensiever samenwerkt en als collectief zich beter profileert. Nieuwe leden beloof ik A. een hoop gezelligheid, B. betere inkoopvoordelen en C. kennis delen. En ik begin bewust met ‘gezelligheid’ omdat ik van mening ben dat samen lachen belangrijk is tijdens het zakendoen. Wanneer we kritisch op elkaar zijn, dan kunnen humor en gezelligheid relativeren.

Locaties

Den Haag

Loosduinseweg 495E

2571 AG Den Haag

Telefoon: + 31 (0)70 36 24 040
E-mail:

Utrecht

Arkansasdreef 16A

3565 AR Utrecht

Telefoon: + 31 (0)30 263 40 30
E-mail:

Hoogvliet Rotterdam

Klompenmakerstraat 74

3194 DE Hoogvliet Rotterdam

Telefoon: +31 (0)10 263 22 66
E-mail: