Elektrotechnische materialen, verlichting, lucht/ waterbehandeling

Bliek Elektrotechniek B.V.

Etten-Leur, Bergen op Zoom

Omdat we de klanten heel goed kennen, kunnen we goed meedenken

Bliek Elektrotechniek heeft een rijke geschiedenis, het bedrijf werd in 1935 opgericht door de heer Bliek als witgoed en bruingoed groothandel en met een stukje elektrotechniek. In 1995 besloten drie medewerkers het deel elektrotechniek zelfstandig over te nemen. Bliek Elektrotechniek werd opgericht en groeide uit tot de groothandel in elektrotechnische materialen die het nu is. Inmiddels 88 jaar oud, maar helemaal van deze tijd. Dat komt volgens Marcel van Sprakelaar door de persoonlijke benadering en ver gaan voor de klant. Marcel: “Omdat we de klanten heel goed kennen, kunnen we goed meedenken. We begrijpen het werk van de installateur en kunnen aan de hand van de tekening beoordelen welk materiaal ze nodig hebben. We bieden dan een plan in de vorm van een offerte, maar denken ook na over alternatieven, buiten de tekening om. We zijn daarmee niet alleen een groothandel maar ook adviseur.”

Opgericht in
Medewerkers
Locaties

Jullie zijn al 88 jaar oud, hoe blijf je jong?

“Door je bedrijf niet op de automatische piloot te leiden maar door regelmatig ook out of the box te denken. ”

Thuis in familiebedrijven

Marcel van Sprakelaar is officieel sinds 2018 statutair directeur van Bliek Elektrotechniek. Marcel begon zijn loopbaan in de wereld van de cv’s en sanitair, bij een familiebedrijf waar hij zich erg thuis voelde. Na de overname door een grotere firma, miste hij de menselijke maat en besloot te gaan werken voor een ander familiebedrijf. Nadat Marcel ook hier vond dat door groei het bedrijf steeds afstandelijker werd, solliciteerde hij op de vrijgekomen directeursstoel van Bliek Elektrotechniek. Een klein bedrijf met een platte organisatie waar hij zich direct thuis voelde. Met een kleine betrokken groep, hard werken voor de klant en goede persoonlijke service bieden. Die filosofie past bij Marcel en heerst bij Bliek Elektrotechniek. De betrokkenheid blijkt ook wel uit de gemiddelde dienstjaren van medewerkers, die boven de 20 jaar ligt.

Hoe behoud je de menselijke maat?

“Door de medewerker(ster) met zijn of haar vragen, gevoelen en behoefte altijd serieus te nemen en aandacht te geven.”

Voor het collectieve belang

Bliek Elektrotechniek is een van de eerste leden van Imagro Groep en dus een trouw lid. Het bedrijf kent de vele voordelen die Imagro Groep biedt. Zoals de inkoopvoordelen en het delen van kennis. Bijvoorbeeld op het gebied van management, inkoop of marketing. Bliek Elektrotechniek heeft een actieve rol binnen de groep en is verantwoordelijk voor de contacten met de A-leveranciers. Bliek Elektrotechniek ziet zichzelf als één van de kritische en vooruitstrevende leden en hoopt de groep vanuit die houding scherp te houden. We zijn van mening dat het Imagro Groep belang, voor het individuele belang moet. We geloven dat wanneer we allemaal voor het collectieve belang gaan, we individueel steeds beter worden. Marcel: “Mijn belofte aan aspirant leden is, dat als zij lid van Imagro worden zij hier zeker geen spijt van zullen krijgen en hier veel voordeel uit kunnen halen. Achteraf zullen zij zeggen dat zij dit veel eerder hadden moeten doen.”

Locaties

Etten Leur

Zwarthoofd 1

4878 AL Etten Leur

Telefoon: 076 5780100
E-mail:

Bergen op Zoom

Kruisakkers 6

4613 BV Bergen op Zoom

Telefoon: 0164 236756
E-mail: