Elektrotechnische materialen en verlichting

Bliek Elektrotechniek B.V.

Etten-Leur, Bergen op Zoom

Omdat we de klanten heel goed kennen, kunnen we goed meedenken

Bliek Elektrotechniek heeft een rijke geschiedenis, het bedrijf werd in 1935 opgericht door de heer Bliek als witgoed en bruingoed groothandel en met een stukje elektrotechniek. In 1995 besloten drie medewerkers het deel elektrotechniek zelfstandig over te nemen. Bliek Elektrotechniek werd opgericht en groeide uit tot de groothandel in elektrotechnische materialen die het nu is. Inmiddels gaan ze richting de 100 jaar oud, maar zijn ze nog helemaal van deze tijd. Dat komt volgens Patrick Klecker door de persoonlijke benadering en ver gaan voor de klant. Patrick: “Omdat we de klanten heel goed kennen, kunnen we goed meedenken. We begrijpen het werk van de installateur en kunnen aan de hand van de tekening beoordelen welk materiaal ze nodig hebben. We bieden dan een plan in de vorm van een offerte, maar denken ook na over alternatieven, buiten de tekening om. We zijn daarmee niet alleen een groothandel maar ook adviseur.”

Opgericht in
Medewerkers
Locaties

Jullie gaan al richting jullie 100-jarig bestaan, hoe blijf je jong?

“Door je bedrijf niet op de automatische piloot te leiden maar door regelmatig ook out of the box te denken. ”

Dicht bij klanten en leveranciers

Patrick Klecker is officieel sinds 2024 statutair directeur van Bliek Elektrotechniek. Patrick begon zijn loopbaan meer dan 20 jaar geleden in de wereld van de elektrotechnische groothandel bij een middelgrote grossier, waar hij zich erg thuis voelde door het ondernemende en vooral klantgerichte karakter. Na overnames, samenvoegingen en diverse functies binnen de inmiddels landelijk opererende grossier miste hij het ondernemerschap, klantgerichte aanpak en de menselijke maat en besloot te gaan werken binnen een totaal andere branche. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen hij de kans kreeg om de vrijgekomen directeursstoel bij Bliek op te vullen, was de keuze om terug te keren in de elektrotechnische branche snel gemaakt. Bliek is een bedrijf waar met een kleine betrokken groep hard wordt gewerkt voor de klant en waar persoonlijke service centraal staat. Een filosofie die goed past bij Patrick. De betrokkenheid blijkt ook uit het gemiddelde aantal dienstjaren van medewerkers, die boven de 20 jaar ligt.

Hoe behoud je de menselijke maat?

“Door de medewerk(st)er met zijn of haar vragen, gevoelen en behoefte altijd serieus te nemen en aandacht te geven.”

Voor het collectieve belang

Bliek Elektrotechniek is een van de eerste leden van Imagro Groep en dus een trouw lid. Het bedrijf kent de vele voordelen die Imagro Groep biedt. Zoals de inkoopvoordelen en het delen van kennis, bijvoorbeeld op het gebied van management, inkoop of marketing. Bliek Elektrotechniek ziet zichzelf als één van de kritische en vooruitstrevende leden en hoopt de groep vanuit die houding scherp te houden. We zijn van mening dat het Imagro Groep belang, voor het individuele belang moet. We geloven dat wanneer we allemaal voor het collectieve belang gaan, we individueel steeds beter worden. Patrick: “Mijn belofte aan aspirant leden is, dat als zij lid van Imagro worden zij hier zeker geen spijt van zullen krijgen en hier veel voordeel uit kunnen halen. Achteraf zullen zij zeggen dat zij dit veel eerder hadden moeten doen.”

Locaties

Etten Leur

Zwarthoofd 1

4878 AL Etten Leur

Telefoon: 076 5780100
E-mail:

Bergen op Zoom

Kruisakkers 6

4613 BV Bergen op Zoom

Telefoon: 0164 236756
E-mail: