Let’s write the future. Together.

ABB Benelux

Internationaal

Let’s write the future. Together.

ABB is een technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt. Voortbouwend op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie vervult ABB vandaag de dag een leidende rol voor digitale industrieën met vier klantgerichte wereldwijde businesses: Electrification, Proces Automation, Motion en Robotics. De leidende rol op digitaal terrein is gefundeerd op het gemeenschappelijke digitale ABB Ability™ platform. ABB heeft vestigingen in meer dan 100 landen. In totaal werken er ongeveer 105.000 mensen.

ABB Benelux: lokaal én heel internationaal

De ABB medewerkers in de Benelux zijn professionals op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering, gebouwen, installaties, elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. Zij kennen de lokale markt. Zij begrijpen uw wensen en behoeften en vertalen deze naar passende oplossingen.

Opgericht in
Landen
Aantal medewerkers

De lokale Benelux vestigingen kunnen daarbij een beroep doen op de technologische milieubewuste knowhow en de internationale R&D faciliteiten van het wereldwijde ABB concern. Door deze ideale combinatie van internationale grootschaligheid, lokale aanwezigheid, concentratie op kernactiviteiten en zorg voor het milieu is ABB Benelux als geen ander in staat met hoogwaardige producten en systemen totaaloplossingen aan te bieden. Daarom luidt het motto van ABB Benelux: dichtbij en technologisch ver vooruit.

 

Door ruim 1 miljard dollar per jaar te investeren in onderzoek en ontwikkeling positioneert ABB zich als koploper in het ontwikkelen en verbeteren van producten en systemen, en het oplossen van energie- en rendementsvraagstukken. Een speciaal aandachtsgebied daarbij is het milieu. Door milieutechnologie tot een speerpunt van beleid te maken, levert ABB een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu, met nieuwe en kostenbesparende technieken die met succes worden toegepast.

Lokale productielocaties, kenniscentra en demoruimtes

ABB Benelux heeft meerdere fabrieken in de Benelux. In Nederland en België worden laagspanningscomponenten gemaakt. In België produceert men condensatoren voor de business line Power Quality Products. Voor de fabrieken staat voorop dat elk nieuw ontwikkeld product moet bijdragen aan een lager energieverbruik. Ook huisvesten ze R&D afdelingen. De Benelux huisvest ook de internationale kenniscentra op het vlak van windenergie, watermanagement en elektrische energie- en aandrijfsystemen voor schepen. In Zaventem (België) bevindt zich het Robotics Training Center en het Benelux Experience Center, in Nieuwegein (Nederland) bevindt zich het ABB Experience center met de meest inspirerende noviteiten speciaal voor bouw, utiliteit en industrie.