Elektrotechniek en logistiek

Elektro Groothandel Frigé

Heerlen, Haarlem, 's Hertogenbosch

Het sleutelwoord is beschikbaarheid, of het nu gaat om kennis, service of producten

Elektro Groothandel Frigé is een volledig zelfstandige groothandel die elektrotechnische materialen verkoopt. Frigé heeft drie verkoopvestigingen van waaruit ze snel kunnen leveren en inspelen op de wensen van installatiebedrijven. Het sleutelwoord is beschikbaarheid, of het nu gaat om kennis, service of producten. Elektro Groothandel Frigé biedt het juiste product, op het juiste moment, op de juiste plaats. Elektro Groothandel Frigé heeft technische adviseurs en productspecialisten in dienst die de klant voorzien van de juiste technische en commerciële ondersteuning.

Opgericht in
Medewerkers
Locaties

Wat bedoelen jullie met commerciële ondersteuning?

“Commerciële ondersteuning kan zijn het maken van een lichtplan. En soms gaan wij met de installateur mee naar een project.”

De cirkel is rond

Elektro Groothandel Frigé is een groothandel met authentieke normen en waarden. Goed contact met de klant, nuchter en het samen goed hebben. Directeur Harry Loppersum kan het weten, want hij kent het bedrijf als zijn broekzak. In 1982 begon hij er als uitzendkracht en zes jaar later was hij hoofd magazijn. Dit deed hij een aantal jaren waarna hij toch besloot om van werkgever te veranderen. Het gras bleek niet groener en in 2005 kreeg hij de kans om terug te keren op het oude nest. Nu als vestigingsmanager. De cirkel was rond. Harry voelde zich als een vis in het water binnen zijn vertrouwde cultuur, waar persoonlijk contact en elkaar helpen nog steeds centraal stond.  Inmiddels vormt Harry samen met Jos Jacob het directieteam van Elektro Groothandel Frigé.

Persoonlijk, deskundig en dichtbij

Harry: “De drie vestigingen maakt dat we altijd dicht bij de klant zijn. En persoonlijk betekent echt de tijd nemen voor elkaar. Elkaar echt goed begrijpen. Van verkoop binnendienst tot logistiek, wij kennen de klanten en de klanten ons. Zo werken we met eigen transport en chauffeurs die al lang in dienst zijn. Vertrouwde gezichten voor onze klanten, die desgewenst direct in actie komen, wanneer iets voorvalt. We zijn hier wars van grootdoenerij. Als directie verschuilen we ons ook niet in een groot kantoor op de eerste verdieping, maar bewegen we ons graag rondom de servicebalie, dichtbij de klant.

Is er niets waarover je wilt opscheppen?

Opscheppen wil ik nog wel eens over de commitment van onze mensen, daar zijn wij trots op.
Waar ik persoonlijk over opschep is mijn kennis van filosofie en religieuze ontwikkeling van de mens.”

Helpen met schudden

Een van de eerste wapenfeiten van Harry als directeur (jaren geleden) was om afscheid te nemen van Imagro Groep. Harry zag de groep als weinig actief en besloot samen met twee andere partners een eigen samenwerking te vormen. De samenwerking kwam niet goed van de grond en na enige tijd ontstond toch weer de behoefte om terug te keren. Harry: “We gingen terug naar Imagro groep maar wel met de missie om de groep op te schudden. Om meer te halen uit de samenwerking. We maken grote stappen, als groep. Het is nu zaak om dat extern beter uit te dragen. Hoe beter we dat doen, des te meer bedrijven willen aansluiten. Wanneer we groeien en onze kennis en krachten bundelen, worden we nog succesvoller. Bedrijven die nu aansluiten hebben door de groep direct voordeel. Dat is onmiskenbaar. De groep is opgeschud en we staan open voor bedrijven die ons scherp houden en helpen met schudden. Ik geloof in de synergie hiervan, het geheel is in essentie altijd meer dan de som der delen.”

Locaties

Heerlen

In de Cramer 10

6411 RS Heerlen

Telefoon: +31(0)45 – 521 81 83
E-mail:

Haarlem

A. Hofmanweg 2-C

2031 BH Haarlem

Telefoon: +31(0)23 – 531 94 59
E-mail: