Theben: alles in huis voor een slim thuis

Theben

Nieuwsbericht

In 1921 ging voor het eerst het licht automatisch uit in het trappenhuis van een flatgebouw in Stuttgart. De trigger? Een schakelklok, ontwikkelt door Theben-oprichter Paul Schwenk. Niemand weet het nog en niemand noemt het al zo, maar gebouwautomatisering is geboren. Nu – ruim honderd jaar later – heeft Theben daar vele slimme producten voor in het assortiment. “Energie op het juiste moment, dát is ons doel.”

Aan het woord is Edwin Hannink, directeur van Theben Nederland. “Ons smart home systeem LUXORliving is gebaseerd op KNX en de bekabeling is dan ook precies dezelfde als bij elke andere KNX-installatie. Daarbij worden de afzonderlijke onderdelen zoals verlichting, zonwering en verwarming intelligent met elkaar verbonden. Je klant stuurt dit alles eenvoudig aan via onze gratis LUXORplay-app. Hij kan het systeem bovendien zelf koppelen, bijvoorbeeld aan producten van Sonos en Philips Hue, aan zijn rookmelders en aan de app IFTTT (If This Then That). Met dat laatste kan je klant bijvoorbeeld instellen dat het Gardena-sproeisysteem stopt zodra het weerstation regen detecteert.

Theben

Eenvoudig een woning configureren

LUXORliving biedt dus veel voordelen voor je klant, maar óók voor jou als installateur. Hannink: “Je configureert de nieuwbouwwoning van je klant namelijk snel en eenvoudig in ons gratis Windows-programma LUXORplug. Dat maakt het laagdrempelig, toegankelijk en dus ook interessant voor installateurs met (nog) weinig kennis van domotica. Wil je trouwens voor een klant een bestaande woning slim maken? Dan is er LUXORliving Smart Start. Het programmeren van een woning gebeurt dan op dezelfde manier, dus in onze gebruiksvriendelijke configuratietool LUXORplug.”

Low cost-oplossingen voor jouw klanten

Ook voor klanten die (nog) geen behoefte hebben aan een volledige smart home, heeft Theben slimme producten in het assortiment. Hannink: “Denk aan een astronomische tijdschakelklok, waarmee het licht aangaat zodra het begint te schemeren. Of denk aan een bewegingsmelder in het toilet, waardoor het licht nooit onnodig aan is. Dit zijn low cost-oplossingen waarmee je een woning opplust, je jouw klant nóg meer ondersteunt en jij als installateur je omzet verhoogt.”

Nieuwe oplossing voor energiemanagement

“De ontwikkelingen op het gebied van smart homes gaan razendsnel en vooral energiemanagement wordt steeds belangrijker”, gaat Hannink verder. “Alle elektrische installaties in huis moeten slim gaan samenwerken. Op dit moment ontwikkelen wij daar een nieuwe oplossing voor, die straks te koppelen is aan LUXORliving. Zo blijven we voorop lopen in de markt.”