Maak kennis met de smart lighting solutions van MacBright

Lighting Solutions

Nieuwsbericht

Imagro Groep-leverancier MacBright levert slimme lichtoplossingen. Door de nieuwste trends en technieken op de voet te volgen, zijn hun producten vernieuwend, intelligent én van hoge kwaliteit.

Dit jaar viert MacBright haar dertigjarig jubileum en het bedrijf groeit nog steeds. Sales director Richard Visser vertelt: “We zijn nu met 21 collega’s, verdeeld over de afdelingen sales, projecten, procurement en assemblage. Iets meer dan drie jaar geleden zijn we verhuisd naar een prachtig nieuw pand, maar inmiddels zijn we alweer uit ons jasje gegroeid. We gaan dus uitbouwen, zodat we jou als installateur nóg beter kunnen bedienen.”

Iedere armatuur doorgemeten

De armaturen van MacBright worden voorzien van leds van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld van OEMpartners Philips, Osram en Tridronic. “Met onze producten voldoe je bovendien aan alle geldende normen en eisen”, vertelt Visser. “We testen onze armaturen namelijk in een uniek lichtlab, waar er in Nederland maar enkele van zijn. Onze machine doet lichtmetingen rondom de efficiëntie uitstralingshoek en meet de warmte-opbouw in het armatuur. Ook worden de flikkering én het stroboscopisch effect gemeten. Hier is in 2021 wetgeving voor ingegaan.”

smart lighting solutions

Voldoen aan wet- en regelgeving

De analyse die de machine van een armatuur maakt, wordt verwerkt in een rapport dat wordt ingediend bij het EPREL: het Europees productregister voor energie-etikettering. “Als installateur ben je dus gevrijwaard van allerlei ellende. Tijdens een audit kun je namelijk alle benodigde documentatie ophalen”, zegt Visser. “Ook voldoen al onze armaturen aantoonbaar aan de Europese Ecodesign-richtlijn: ze zijn energiezuinig en vervuilen het milieu zo min mogelijk. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Daarom hebben we ook de Commited Badge van EcoVadis behaald en zijn we aangesloten bij Wecycle.”

Volledige ontzorging

MacBright ontzorgt jou als installateur volledig. Visser geeft graag voorbeelden: “Omdat wij Dialux-member zijn, is onze lichttechnische data gratis beschikbaar voor iedere installateur die zelf lichtberekeningen maakt. En als je dat liever hebt, kunnen wij een lichtberekening of lichtplan voor je maken. We voorzien dit dan van een overzichtelijke offerte, zodat je de producten meteen bij jouw groothandel kunt bestellen. Daarbij is maatwerk ook mogelijk, zodat je onze armaturen kunt toepassen in bestaande bouw. Die armaturen kunnen we locatie-gelabeld of in projectverpakking aanleveren. Zoek je dus een armatuur met een bijzondere lengte- of breedtemaat? Een downlighter of een langwerpige bandrasterarmatuur? Of een armatuur met een besturingssysteem van Philips, Osram of Casambi? Bij MacBright is het állemaal mogelijk.”