Theben: alles in huis voor een slim thuis

Meterruimte

Nieuwsbericht

Of je er nu mee werkt of niet: íedere installateur kent de Systeem 55-groepenkasten van Eaton. Onlangs zijn deze
kasten vernieuwd: ze zijn geschikt gemaakt voor PV, EV en warmtepomp. En natuurlijk zijn deze producten
verkrijgbaar via jouw elektrotechnische groothandel.

“Verwarmen met een warmtepomp, koken op elektriciteit… in woningen wordt steeds meer stroom verbruikt”, begint Guus Elshof, channel manager elektrotechnische groothandels bij Eaton Nederland. “Met deze energietransitie verandert de meterruimte en de groepenkast – er zijn extra aansluitingen nodig. En ook het opwekken van energie met zonnepanelen en het thuis opladen van een elektrische auto vragen om uitbreiding van de meterkast. Onze nieuwe Systeem 55-groepenkasten zijn PV- én EV-ready. Ze zijn speciaal ontworpen voor de aansluiting van zonnepanelen, een warmtepomp en een laadpaal. Ook wordt de opgetelde stroom van het elektriciteitsnet én de PV-stroom in de groepenkast veilig verdeeld.”

 

Meterruimte

Klaar voor de toekomst

Heeft een klant nog geen PV- of EV-installatie gepland? Ook dan is de groepenkast een slimme keuze. “Onze basiskast kun je namelijk wanneer je dat maar wilt – veilig én eenvoudig – voorzien van een extra aansluiting”, zegt Elshof. “Vroeger werd een elektrische installatie opgeleverd zonder eerst naar de wensen van toekomstige bewoners te luisteren. Tegenwoordig kan dat niet meer. Zonnepanelen, een warmtepomp of een autolader: stuk voor stuk zijn het zware en langdurige belastingen voor de installatie. Bovendien hebben ze een grote invloed op het ontwerp en de veiligheid van de meterkast. Met onze nieuwe serie groepenkasten kan jouw klant altijd nog kiezen voor PV-panelen, een warmtepomp of een laadpaal aan huis. De kast is er al klaar voor – jij als installateur hoeft alleen maar de gewenste groep toe te voegen.”

Online een groepenkast ‘in elkaar klikken’

Vroeger hadden alle buren dezelfde meterkast, nu wordt een groepenkast op kavelniveau gebouwd én afgeleverd. Elshof: “Om de installateur in dit maatwerk te ontzorgen, hebben we een online configurator ontwikkeld: de Systeem 55 Groepenkastconfigurator. Met deze tool kun je als installateur in een paar muisklikken een maatwerk groepenkast samenstellen. De kast wordt vervolgens door onze technici geverifieerd. Zij checken of de kast aan alle geldende normen voldoet én onderzoeken of de warmtehuishouding goed is en of de ontworpen kast dus veilig is. Staan alle seinen op groen? Dan zetten we de bestelling door naar de groothandel, waar de kast na de assemblage bij Eaton ook geleverd wordt.”

Meterruimte

Sámen het verschil maken

De Systeem 55-groepenkast is de ideale oplossing voor de woningbouw. Ben je als installateur juist werkzaam in de utiliteitsbouw of de industrie? “Dan kun je terecht bij de groothandels van Imagro Groep”, zegt Elshof. “De meesten hebben een eigen werkplaats waar ze grotere kasten en panelen op maat bouwen. Het is één van de voordelen van onze samenwerking met Imagro Groep: sámen maken we het verschil.”

DNA’s die naadloos aansluiten

“We zijn op verschillende lagen bij Imagro Groep aangesloten”, gaat Coen van Beek verder. Van Beek is bestuurder bij Eaton Industries (Netherlands) BV. “Op de binnendienst, in de buitendienst en op managementniveau: overal zijn de lijntjes met de leden van Imagro Groep kort – en dat al jarenlang. Met Vredenburg in Hengelo – bij wie we voor dit artikel ook foto’s hebben gemaakt – hebben we zelfs al 46 jaar contact. We kennen elkaar dus door en door. En wat ik geweldig vind, is dat onze DNA’s naadloos aansluiten. We staan op dezelfde manier in ‘de wedstrijd’ en hebben maar weinig woorden nodig om gezamenlijk succesvol te zijn.”

Eaton

Bouwen aan een sterke toekomst

Ook jij als installateur profiteert van de nauwe samenwerking tussen Eaton en Imagro Groep. Dat heeft volgens Van Beek een duidelijke reden. “De leden van Imagro Groep zijn sterk in persoonlijk contact. Ze kennen hun klanten, snappen hun wensen en spreken hun taal. Daardoor leveren ze geen one size fits all-oplossingen, maar flexibel maatwerk. En daarbij weten ze onze regionale accountmanagers altijd goed te vinden. Regelmatig sparren we met een Imagro Groep-lid over de juiste oplossing voor een klant. Door het sterke fundament van onze samenwerking zullen we nog tot in lengte van jaren blijven groeien en vorm blijven geven aan de uitdagingen en kansen die de energietransitie biedt. Samen blijven we bouwen aan een sterke toekomst – voor onszelf én voor onze klanten.”