Elektrotechnische materialen, elektromotoren, verbindingsoplossingen en kabeltechnologie

Salden Elektro B.V.

Born

Technische kennis geeft Salden Elektro nog altijd een voorsprong op anderen

Salden Elektro bestaat al 75 jaar en is in de jaren veertig opgericht door de gebroeders Salden. Ze begonnen met een reparatie/ revisiewerkplaats voor kleine motoren, zoals wasmachinemotoren. Later werd dit uitgebreid met een werkplaats die gericht was op de binnenscheepvaart. Er werd steeds meer gedaan voor de scheepsbouw en de motoren werden steeds zwaarder. De vraag naar het bouwen van kasten voor die motoren nam toe. Naast de werkplaats kreeg Salden Elektro ook een paneelbouw en service- en installatieafdeling met monteurs en paneelbouwers. Salden groeide. Omdat de installatieafdeling grote voorraden had met technische artikelen als (stekkers, kabels en stopcontacten), besloot Salden uit voorraad te verkopen aan bedrijven in de regio. Een gouden greep, want Salden Elektro wist dankzij haar technische vakmensen veel praktijkervaring en kennis toe te voegen aan hun verkoopactiviteiten. Die technische kennis geeft Salden Elektro nog altijd een voorsprong op anderen. Inmiddels is de elektrotechnische groothandel de grootste tak van het bedrijf. Als groothandel beschikt de onderneming over een groot scala aan technische materialen die direct uit voorraad leverbaar zijn of vanuit de webshop te bestellen. Salden Elektro richt zich voornamelijk op de industrie. Denk aan bedrijven in de automotive sector, de chemische sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Opgericht in
Medewerkers
Locaties

Kennis is macht

De technische kennis verworven uit de service en onderhoudsafdeling geeft Salden Elektro nog steeds een voorsprong. Toch blijft het bedrijf investeren in haar mensen. Alle medewerkers zijn technisch geschoold en volgen regelmatig bijscholingen. Ook dankzij demonstraties van leveranciers. Ze weten alle ins en outs over de producten die Salden Elektro verkoopt, repareert of samenstelt. Dankzij die kennis is het niveau van de verkoopafdeling ook hoog.  Zo praten technici altijd met technici. Het maakt dat de verkoper en koper altijd een gelijkwaardige relatie is. Directeur Math Meeks is al ruim drieënveertig jaar verbonden aan Salden Elektro en onderstreept dit. Math Meeks: “Verkopen en adviseren kan je pas goed doen, als je de situatie van de klant goed kent. Als het kennisniveau minstens gelijkwaardig is. Daarom blijven we hierin investeren.” De vaak jarenlange relaties met zijn industriële klanten bewijzen zijn gelijk.

Elkaar slimmer maken

Salden Elektro is al vanaf 2012 lid van Imagro Groep. Math Meeks: “Vóór het lidmaatschap ervoeren we dat het lastig was om als relatief kleine regionale speler goede condities te krijgen bij fabrikanten. Leveranciers tipten ons om eens met een collectief als Imagro Groep te gaan praten. Dat hebben we gedaan. De groep heeft ons veel gebracht. De inkoopvoordelen als collectief, maar ook de vele gesprekken die we onderling voeren. Elkaar slimmer maken, daar gaat het om.

Locaties

Born

Leonard Langweg 6

6121 PA Born

Telefoon: 046-4851020
E-mail: